Investeer in het dak boven uw hoofd

Rietdekkersbedrijf Van Dijk is u hierbij van dienst

Voor alle werkzaamheden rondom uw rieten dak schakelt u Rietdekkersbedrijf Van Dijk in. De rietdekker voor het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van uw rieten dak.

Het aanbrengen van uw rieten dak wordt in samenspraak met de architect, aannemer of opdrachtgever gedaan. Bouwplannen worden op verschillende details gecontroleerd. U ontvangt aan de hand hiervan advies over eventuele verbeteringen. Het advies hierbij is om geen rieten daken te plaatsen onder een hoek kleiner dan 30 graden. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de uitvoeringseisen en richtlijnen van de Vakfederatie Rietdekkers. U weet dan dat het dak boven uw hoofd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Neem direct contact op voor meer informatie.

Ook voor renovatie, onderhoud of het brandveiliger maken van uw rieten dak bent u aan het juiste adres. Vanuit Driebruggen werken we in een zeer grote regio rondom Reeuwijk, Bodegraven, Woerden en de verdere omgeving. Lees hieronder meer over de diensten.

 

Renovatie en onderhoud

Een rieten dak vereist goed onderhoud. Het moet worden schoongemaakt, bijgestopt en soms moeten onderdelen compleet worden vernieuwd. Laat een vakman van Rietdekkersbedrijf Van Dijk uw dak inspecteren om te zien welke onderhoudswerkzaamheden nodig zijn. Na de inspectie ontvangt u een onderhoudsadvies en een offerte. U weet altijd waar u aan toe bent en komt niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Bestrijd mos- en alggroei door uw dak van een spraybehandeling te voorzien. Ook hierbij is Rietdekkersbedrijf Van Dijk u van dienst. Als de mos- en alggroei te dik op het dak aanwezig zijn, kan het noodzakelijk zijn dat het dak eerst handmatig wordt schoongemaakt en afgeklopt. Dit is een arbeidsintensief proces. Daarom wordt het aanbevolen uw dak tijdig door een vakman te laten behandelen. Op deze wijze drukt u de onderhoudskosten van uw rieten dak.

 

Brandveiligheid

Rieten daken hebben op het gebied van brandveiligheid een slechte reputatie. Dit komt door de open constructie die vroeger werd gebruikt bij het plaatsen van een rieten dak. Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om de brandveiligheid te verhogen.

Een schroefdak verhoogt de veiligheid van uw dak. Door het riet rechtstreeks op een gesloten ondergrond aan te brengen is het niet langer mogelijk dat zuurstof van onderen wordt aangezogen. Een eventuele rietbrand breekt dan niet uit, het riet gaat slechts smeulen of zelfs doven. Ook kunt u ervoor kiezen de buitenkant van uw dak te beschermen met een brandvertragende coating. 

Speciaal voor huizen met een rieten dak is de Vakfederatie Rietpolis ontwikkeld. Deze verzekeren met een veel gunstigere premie.

Foto's renovatie en onderhoud

 

Overige werkzaamheden en NovaRiet

Rietdekkersbedrijf Van Dijk voert ook veelvuldig isolatie- en timmerwerkzaamheden uit. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • dakramen en dakkapellen
  • dakbeschot ten behoeve van een gesloten schroefdaksysteem
  • verzorging van uw vonkenvanger
  • vegen van uw schoorsteenkanaal
  • isolatiewerkzaamheden
  • loodwerk

Voor al deze werkzaamheden neemt u direct contact op.

Ook is het mogelijk kunstriet te plaatsen op uw dak. NovaRiet kan in plaats van riet onder een veel geringere hellingshoek worden aangebracht. Het riet is brandveilig en onderhoudsarm. Lees meer over dit product.